Aroniabær

Om Aroniabærret

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at danskere får flere mørke bær som Aronia i deres kost, fordi de har et højt indhold af antioxidanter. Forskning viser nemlig, at antioxidanter beskytter kroppens celler mod skader fra frie radikaler. Aronia indeholder 3-4 gange så mange antioxidanter som blåbær og er derfor det mest antioxidantholdige bær, som dyrkes Danmark.

De første aroniabuske som blev plantet hos Vibevadgaard i 2008 stammer fra nordlige Amerika, hvor de har vokset vildt i århundrede. Her har indianerne flittigt anvendt dem i deres kost. Siden vi hentede de første aroniabuske, har vi forædlet og udviklet nye sorter af aronia med over 18000 krydsninger for at få det højeste anthocyaninindhold i vores bær, og dermed i vores juice. Det høje indhold af anthocyaniner i juicen hjælper kroppen med at nedbryde de skadelige frie radikaler. Så husk dit daglige glas aronia juice!

Om produktionen

På Vibevadgaard har vi over 45 km rækker med aroniabuske på vores marker i Lejre Ådal, som vi høster hvert år i oktober. De høstede bær bliver herefter kørt direkte til vores lokale presseri, hvor juicen bliver koldpresset og tappet direkte i flasken – ingen frysning af bær, enzymering eller op koncentrering. Derfor er vores produktion af vores Aronia Juice utrolig klimavenlig, da vi bruger gårdens solceller og jordvarme som energikilder.    

    Vores produktion er derfor både lokal og klimavenlig hele vejen igennem

 

Forskning

Hos Vibe Økologi arbejder vi hele tiden på at blive klogere på, hvilke positive sundhedseffekter aronia har på kroppen. Byrial ApS, som er en del af Vibe Økologi, står bag et stort klinisk studie med 100 mandlige forsøgspersoner på Regionshospitalet Horsens, hvor vi tester effekten af bla. de vilde aronia bær på kolesterol, blodtryk, sædkvalitet og kroppens evne til at bekæmpe frie radikaler.

Du kan læse mere om vores nuværende forskning på Byrial.dk eller på punalpin.dk

Indkøbskurv

Select a Pickup Point