Vibe Økologi

Vibe Økologi

Hos Vibe Økologi ønsker vi at skabe fokus på samspillet mellem sundhed, økologi og klimavenlig produktionVi er drevet af vores passion for aronia, men også af vores vision om at få naturen ind i familiers travle hverdag. Klimakrise og overforbrug peger på, at vi som samfund må ændre kurs. Hos Vibe Økologi vil vi gerne tage del i den forandring ved at tilbyde flere økologiske og lokalt producerede varer som Aronia Juice og grønsager i butikkerne.

Hvem er vi

Henrik Byrial, Grundlægger

Henrik er vores grundlægger og leder af virksomhedens daglige arbejde. Henrik har en phd. i plantefysiologi, og har i flere år forsket i sundhedsfremmende effekter af indholdsstoffer i planter, herunder specielt anthocyaniner i bær.   Henrik er desuden CEO og medstifter af Nerthus ApS, der producerer Punalpin til optimering af sædkvalitet hos mænd.

Virksomhedens ansatte

Fra januar 2021 er vi fire fuldtid- og deltidsansatte hos Byrial ApS. Vores to produktspecialister Linn og Karen, som også er døtre af vores grundlægger Henrik. Karen og Linn står for salg af aronia og  styring af vores SoMe.  Peter og Sarah står hovedsaligt for pasningen af vores aroniabuske, samt vedligeholdelse af gården. Sarah underviser også i yoga på gården, med over 25 års erfaring.

 

Vibevadgaard

Hos Vibe Økologi ønsker vi at hjælpe lokale familier med at få fokus på sundhed og naturen. Derfor har vi indgået to samarbejder med et Godis Grønt og Allerslev skole, hvor vi sammen prøver at få naturens mange goder ind i den travle hverdag.

Skolehaver

Hos Vibe Økologi mener vi, at hvis vi virkelig skal kunne ændre kurs i vores grundindstilling til, hvordan vi behandler kloden, er det essentielt at vi introduceres til en anden måde at se verden på – allerede i vores helt unge år.  Derfor har vi på Vibevadgaard i over 10 år haft skolehaver. Hvert år er det 4. årgang fra Allerslev skole, som kommer ud og får grønne fingre. Vi håber at dette kan være med til at give børnene til et nyt syn på sig selv i forhold til den klode vi bor.

Godis grønt

I slutningen af 2020 startede vi et samarbejde med Frederik og Christina hos Godis Grønt, som producerer økologiske grønsagskasser til over 50 lokale familier over hele sommeren. Godis grønts fokus er på at dyrke grønsager, på en måde som passer på vores fantastiske jord og biodiversiteten. 

Læs mere om Godis Grønt på https://www.godisgrønt.dk/  

Vilde Urter

Vi leverer ikke kun økologiske råvare direkte til lokale familier, men også til prisbelønnede restauranter. Siden foråret 2020 har vi haft et samarbejde med Vilde Urter, som leverer grønsager, spiselige blomster og krydderurter til blandt andet Noma, som Vibe Økologi også er hovedleverandør af bær til.  

Følge med fra blomst til bær på:

Vi har  har modtaget Økologisk Arealtilskud til at  drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Indkøbskurv